AUKIOLOAJAT: MA-PE 08-17. LA 10-14

Luumupuut

AVE, itsepölyttyvä II
Virolainen jaloste  ( Wilhelmine Späth x Tartu Kaunitar ). Luumut erittäin suuria (35-45g), tummansinisiä, vahapeitteisiä. Hedelmä kestää käsittelyä ja kivi on helposti irtoava. Maku on makea ja hapokas. Hedelmä kypsyy syyskuun alkupuolella. Puu suurikasvuinen ja satoisa.
JUBILEUM, itsepölyttävä II
Ruotsalainen lajike. Luumut hyvin suuria, tummanpunaisia ja herkullisia.
KOETARHAN VÄSKYNÄ, itsepölyttävä II
Vanha ruotsalainen lajike. Keskikokoiset sinipunaiset hedelmät ovat aromikkaita ja makeita
KUNTALAN PUNALUUMU,  itsepölyttyvä IV
Kestävä punaluumukanta, hedelmät pienehköjä ja makeita. Puu hillittykasvuinen, sato kypsyy aikaisin.
KUOKKALA, itsepölyttyvä IV
Kotoisin Jyväskylästä. Luumut kookkaita keltapunaisia. Hedelmä ”Victoriatyyppinen”, hyvän makuinen. Puun kasvutapa rento, osittain riippuvaoksainen.
LAATOKAN HELMI (ONEGA), itsepölyttyvä IV
Hedelmä on pieni tai keskikokoinen, keltainen. Hyvä syöntiluumu ja sopii myös talouskäyttöön. Hedelmät kypsyvät elokuun puolivälin jälkeen ja säilyvät viikkoja syöntikelpoisina.
LEENAN KELTALUUMU, tarvitsee pölyttäjän III
Uusimaalainen keltaluumukanta. Keskisuuret maukkaat ja makeat luumut kypsyvät syyskuun puolivälissä.
MIRABELLE DE NANCY, itsepöly III(IV)
Pienet, pyöreät ja erikoisen makeat luumut. Ranskalainen herkkulajike.
OPAL, itsepölyttyvä III
Ruotsalainen lajike. Hedelmät suurehkoja, sinivioletin värisiä ja maukkaita. Satoisa ja hyvä pölyttäjä.
PARIKKALAN TUMMA, itsepölyttyvä IV
Kaakkois-Suomessa kauan viljelty ja hyvin menestynyt luumulajike. Hedelmät keskisuuria, tummanpunaisia. Maku aromikas, luumu paksukuorinen. Kypsyy syötäväksi elokuussa.
REINE CLAUDE D´OULLINS, itsepölyttyvä III
Vanha ranskalainen lajike. Hedelmät kookkaita keltaisia herkkuluumuja.
SIIVOSEN KELTALUUMU, tarvitsee pölyttäjän III
Kotimainen keltaluumukanta. Hedelmät keskisuuria.
SINIKKA, itsepölyttyvä III
Kotoisin Leivonmäeltä. Hedelmät pieniä, sinisiä. Maku on makea ja maukas. Aikais- ja runsassatoinen. Kypsyy elokuun loppupuolella.
SINIKRIIKUNA,  itsepölyttyvä III
Viljelty Etelä-Suomessa luultavasti satoja vuosia. Hedelmät pieniä ja pyöreitä, tummansinisiä. Maku kirpeämäinen ja makea. Puu kukkii aikaisin, sato kypsyy syyskuussa. Hyötyy ristipölytyksestä, aikaisin kukkivista luumuista. Sinikriikunoista on liikkeellä paljon eri kantoja.
URJALAN TAIKA, itsepölyttyvä III
Punaluumukanta Urjalasta. Hedelmät suuria, punakeltaisia. Maku makea ja mehukas. Puu pienikasvuinen.
VAARIN SINILUUMU, tarvitsee pölyttäjän
II(III)
Voimakaskasvuinen, kookas puu. Suuret, siniset hedelmät. Sato kypsyy syyskuun puolivälissä.
VICTORIA, itsepölyttyvä II
Vanha Englantilainen lajike. Hedelmät kookkaita, keltapunaisia. Maku kypsänä herkullinen, makea ja mehukas. Aikais- ja runsassatoinen, vaatii raakileharvennuksen runsaina satovuosina. Lämmin kasvupaikka, muuten luumut eivät ehdi valmistua kylminä syksyinä.
VIIPURILAINEN PUNALUUMU, itsepölyttyvä III
Viipurista tuotu luumukanta. Hedelmä keskikokoinen, ohutkuorinen, vaalea punapisteinen tai viiruinen, maultaan makea ja aromikas. Puu voimakaskasvuinen.
VOITTO (KELTAKRIIKUNA), itsepölyttyvä IV
Keltaiset, aromikkaat, makeat hedelmät. Sato kypsyy varhain syksyllä.
WILMA (KELTAKRIIKUNA), itsepölyttyvä IV
Maukkaat, keltaoranssit, pienet sekä aromikkaat hedelmät kypsyvät elokuussa.
VILMITAR, tarvitsee pölyttäjän II
Virolainen jaloste. Luumut suuria, aprikoosin värisiä, punertavia. Maku raikkaan makea, pehmeä ja mehukas. Kypsyy syyskuun alussa. Puu suurikasvuinen ja satoisa, herkkuluumu.
YLEINEN KELTALUUMU, tarvitsee pölyttäjän III
Hedelmät ovat keskikokoisia, kellanvihreitä ja kapean munamaisia. Maku on mieto, makea. Malto on kellanvihreä ja mehevä. Sato valmistuu syyskuun lopussa, tarvittaessa sitä voi jälkikypsyttää sisällä.