AUKIOLOAJAT 2.5 alkaen : Ma-Pe 08-17. La 10-16. Su 10-14. Helatorstai 9.5 10-14

Omepapuut syyslajikkeet

KYPSYVÄT SYYSKUUN AIKANA. KESTÄVÄT SÄILYTYSTÄ MUUTAMAN VIIKON.
   
ANANASKANELI VI
Kanelilajikkeiden Venäläinen perusmuoto. Hedelmä keskikokoinen, oranssinruskea. Maku miellyttävä, kanelimausteinen. Lajike erittäin talvenkestävä ja terve.Hyvä pölyttäjälajike.  
GRENMAN V
Kotoisin Mikkelistä 1800 luvun loppupuolelta. Hedelmät pieniä, kellanruskeita.Maku mehevän viinihappoinen, mausteinen. Puu kasvaa isokoiseksi, on kestävä ja terve.  
HETA V
Suomalainen jaloste ( Lobo x Huvitus). Hedelmät kookkaita, kokonaan punaisia. Maku miellyttävän hapokas ja mehukas. Puu voimakaskasvuinen, leveä ja satoisa.  
JASPI III(IV)
Suomalainen jaloste ( Lobo x Huvitus). Hedelmät keskikokoisia tai suuria, tummanpunaisia.Maku miedosti happoinen, mausteinen ja rapea. Puu voimakaskasvuinen , isokoinen ja tulee aikaisin satoikään.  
JÄTTI-MELBA III(IV)
Suomalainen jaloste ( Melba x Huvitus ). Hedelmä suuri, hehkuvan punainen. Maku raikkaan hienoarominen, erittäin mehukas. Satoisuus runsas ja tasainen.  Herkkulajike.  
KELTAKANELI V
Hedelmä keskikoinen, kellertävä jossa punaisia juovia. Maku makeahko, raikas,  voimakkaasti kanelimausteinen. Puu isokoinen. Erittäin kestävä ja terve lajike.  Hyvä pölyttäjä.  
MAKE III
Suomalainen jaloste ( Melba x Keltainen syyskalvilli ) Hedelmät suurehkoja, kellertäviä, punaviiruisia. Maku makea ja aromikas. Puu voimakaskasvuinen ja runsassatoinen.  
MELBA III
Hedelmät keskikokoisia tai suuria, pohjaväri vihertävä, ruusunpunainen peiteväri pilkkuina, juovina tai läiskinä. Maku erittäin hienoarominen, mehevä ja makean viinihappoinen.  
MELBA PUNAINEN III
Kuten Melba-lajike, hedelmät punaisia.  
MOSKOVAN PÄÄRYNÄOMENA IV
Hedelmä keskikokoinen, keltainen ja punaviiruinen. Raikkaan happoinen maku.   
PEKKA V
Suomalainen jaloste ( Lobo x Huvitus ). Hedelmä keskikokoinen, mustan purppuranpunainen. Hedelmä makea ja mehukas. Puu jää pienikokoiseksi.  
PUNAKANELI V
Suosituin kaneliomena. Hedelmät keskisuuria. Pohjaväri kellanvihreä, peiteväri punainen.Maku raikkaan happoinen, voimakkaasti kaneliarominen. Hyvin talvenkestävä ja terve lajike.  
PUNAPOSKI (KRASNAJA RANNAJA) III
Raikas happoinen. Omena keskikokoinen tai suurehko ja punainen. Hyvin taudinkestävä  
RAIKE III
Kanadalainen lajike ( Melba x Harlamovski ).  Hedelmä suurehko, punainen. Maku aromikkaan hapokas. Puu tanakka ja suurisatoinen.  
SANDRA V
Suomalainen jaloste ( Lobo x Huvitus ). Hedelmä keskikokoinen tai suuri, viiruisen ruskeanpunaista peiteväriä. Maku raikkaan happoinen, herkkuomena.  
SAMO III
Suomalainen jaloste ( Melba x Huvitus ). Hedelmät suuria, keltaisia joissa niukasti ruskeanpunaista peiteväriä. Maku raikkaan happoinen, herkkuomena.  
SARIOLA V
Kotimainen lajike 1900 luvun alkupuolelta Eräjärveltä. Hedelmä pieni tai keskikokoinen, väri keltainen tai punajuovainen. Maku makea, hienoarominen herkkulajike.Puu voimakaskasvuinen, kestävä ja terve.  
SUMMERRED III
Kanadalainen lajike. Hedelmät punaisia, raikkaita ja hyvänmakuisia. Hyvinsäilyvä ja terve lajike.  
SYYSJUOVIKAS IV
Terve ja kestävä lajike. Hedelmä vihreänkeltainen ja viirukas. Hyvä talousomena.  
SÄRSÖ IV
Vanha Ruotsalainen lajike. Hedelmät suurehkoja keltaisia joissa oranssinpunaista peiteväriä viiruina tai pisteinä. Makeanhappoinen herkkuhedelmä. Terve lajike jolla erittäin hyvä ruvenkestävyys. Puu voimakaskasvuinen.  
USLADA IV
Venäläinen lajike. Hedelmät keskikokoa suuremmat. Pohjaväri vaaleankeltainen. Peiteväri kirkkaanpunaisina läiskinä tai viiruina lähes koko omenan ympäri. Malto valkeaa, kuoren alta punertavaa, hienorakenteista ja mehukasta. Maku erinomaisen herkullinen, lievästi vadelma arominen. Puu on hyvin talvenkestävä, ruvenkestävyys hyvä. Satoisuus runsas ja jokavuotinen sato aikainen. Hedelmät säilyvät joulukuulle asti.