AUKIOLOAJAT ARK. 08-17. LA-SU Suljettu elokuun alkuun asti, tämän jälkeen ARK. 08-17. LA 10-14. SU suljettu.

Päärynäpuut

AMERICANA III
Puu on suhteellisen voimakaskasvuinen. Hedelmät ovat todella suuria, suurimmat painaneet jopa  500 g. Niitä viljellään paljon kauppahedelminä Euroopassa ja Amerikassa. Hedelmä on pohjaväriltään vihreä ja siinä on punainen peiteväri.
AUNE, itsepölyttyvä III
Vanha Suomalainen lajike. Hedelmä keskikokoinen, vihertävän keltainen, auringon pulelta punakylkinen.  Päärynät makeahkoja, säilyvät poiminnan jälkeen muutaman viikon.
ELOKUU, tarvitsee pölyttäjän III
Ruotsalainen lajike 1800 luvulta. Hedelmät pieniä, vihertäviä, peiteväri kellanpunainen. Maku makea, pehmeä ja mehukas.  Ei kestä säilytystä.
FLEMISH BEAUTY, itsepölyttyvä II
Belgialainen lajike 1800 luvulta. Hedelmät erittäin suuria, vihreänruskeita. Maku herkullinen, makea ja mausteinen. Suositellaan lämmintä kasvupaikkaa.
JUKKA, tarvitsee pölyttäjän III
Kotoisin Elimäeltä. Hedelmät keskikokoisia, vihreitä. Maku maukas ja mehukas. Kestävä ja runsassatoinen lajike.
KUSTAVI, tarvitsee pölyttäjän II
Kotoisin Kustavista. Hedelmät kookkaita ja ruskeita. Kypsyy lokakuun lopulla. Hedelmä Säilyy varastossa 1-2kk
LADA, itsepölyttyvä IV
Hedelmät ovat mehukkaat ja makeahappoiset. Väriltään ne ovat vaaleankeltaiset, auringon puolelta punertavat. Aikainen ja terve lajike.
LÜCK, itsepölyttyvä II(III)
Syyspäärynä, Hedelmä pyöreähkö. Pohjaväri keltainen, jota peittää usein tiilenpunainen peiteväri.
MLEJEVI VARANE, tarvitsee pölyttäjän III
Hedelmä keskikokoinen ja erittäin hyvän makuinen. Sato kypsyy aikaisin.
MOSKOVSKAJA, itsepölyttyvä III
Venäläinen lajike. Hedelmät keskikokoisia, vihreänkeltaisia, mehukkaita ja makeita. Kypsyy syyskuun puolivälissä.
PEPI, itsepölyttyvä III
Eestiläinen lajike. Hedelmä keskikokoinen, vihreä, auringon puolelta punertavakylkinen. Maku herkullinen, makea. Tulee satoikään hyvin nuorena.
SAARENMAAN PUNAINEN, tarvitsee pölyttäjän II
Eestiläinen lajike. Hedelmä keskikokoinen, vihreä, runsaan punaisen peitevärin peitossa. Maku makeanhappoinen, mehukas. Valmistuu aikaisin, jo elokuun puolivälissä.
SUVENIRS, Itsepölyttyvä IV
hedelmät kypsyvät syyskuun puolivälissä ja puu on satoisa. ’Suvenirs’ tuottaa keskikokoisia tai suuria hedelmiä (jopa 200-500g). Hedelmä on kellertävänvärinen ja auringon puolelta punertava.
TOHTORI, tarvitsee pölyttäjän III
Kotoisin Ahtialan kartanosta Lohjalta. Hedelmä keskikokoinen, keltainen, auringonpuolelta punertava. Maku voimakkaan päärynäarominen, makea. Kypsyy syyskuun alussa.
TONKOVJATKA, itsepölyttyvä III
Venäläinen lajike. Hedelmä keskikokoinen, kellanvihreä, peiteväri ruskeanpunainen. Maku mieto ja hapokas. Hedelmä valmistuu syyskuun puolivälissä. Puu voimakaskasvuinen, runsassatoinen. Sopii parhaiten talouskäyttöön.
VEKOVAJA, tarvitsee pölyttäjän IV
Erittäin kestävä päärynälajike. Hedelmät ovat suuria, mehukkaita.. Väriltään ne ovat vihertävän keltaiset ja punertavat.
PERHEPÄÄRYNÄ
Yhteen puuhun vartettuna useampia eri lajikkeita. Meillä valikoimassa yleensä 3-5 lajisia puita, vaihtelevasti useilla eri laljike yhdistelmillä. Lajikkeet hoitavat puussa toistensa pölytyksen. Sopii hyvin esim. pienille pihoille, jos on halua, mutta ei tilaa kokeilla eri lajikkeita.