AUKIOLOAJAT 2.5 alkaen : Ma-Pe 08-17. La 10-16. Su 10-14. Helatorstai 9.5 10-14

Omenapuut kesälajikkeet

KYPSIÄ ELOKUUN LOPULLA – SYYSKUUN ALUSSA. 
EIVÄT KESTÄ SÄILYTYSTÄ.
   
ASTRAKAN GYLLENKROK III
Keskikokoinen hedelmä. Pohjaväri kellanvihertävä, peitevärinä punaista viiruina tai laikkuina. Maku hieno, viinihappoinen. Puu pienikasvuinen.  
BERGIUS V
Ruotsalainen lajike 1900 luvun alkupuolelta. Hedelmä keskikokoinen, tummanpunainen,sisältä valkoinen. Maku mieto. Hyvä pölyttäjälajike.  
BORGOVSKOJE V(VI)
Borgovskoje on aikaisin satoikään tuleva herkkulajike.Hedelmät ovat keskikokoisia, pitkulaisia, pohjaväriltään keltaisia, mahdollisesti punaisten hentojen viirujen peittämiä. Maku on makea ja lähes hapoton. Venäjältä kotoisin oleva lajike on terve ja hyvin talvenkestävä.  
HUVITUS V
Kotimainen vanha lajike 1800 luvun lopulta.Hedelmä pienehkö, keltainen jossa punaista peiteväriä.Hyvänmakuinen, imelähappoinen, kypsänä kuulakas.Pieni puu, tuottaa satoa jo nuorena.  
JULY RED II
Uusi amerikkalainen herkkulajike. Hedelmä täysin punainen, kookas ja aromikas.  
KULTAINEN KITAIKA V(VI)
Venäläinen risteytys 1900 luvun alusta. Kullankeltainen, viinihappoinen omena. Erinomainen talvenkestävyys.  
LAVIA IV(V)
Kotoisin Lavialta 1800 luvun lopulta. Hedelmä keskikokoinen, keltapunainen, maku makeahappoinen ja miellyttävä. Runsassatoinen ja terve lajike. Puu kookas ja voimakaskasvuinen. Hyvä pölyttäjä.  
LOHJAN KIRKAS III
Kotoisin Lohjalta 1920 luvulta (Valkeakuulas x Gyllenkrokin Astrakaani) . Hedelmä kookas, vaalea ja mehukas.Maku mietohappoinen ja makea.  
MAIKKI III
Suomalainen jaloste ( Melba x Huvitus ). Hedelmä keskikokoinen, hehkuvanpunainen. Maku aromikas, mehukas ja lievästihappoinen. Puu hillittykasvuinen ja runsassatoinen. Hedelmät tautialttiita, ei suositella kotipuutarhaan.  
NORLAND VI
Hedelmä pitkänomainen, täysin tummanpunainen kesäomena. Maku aromikkaan hapokas. Runsassatoinen, tulee aikaisin satoikään. Erittäin kestävä puu  
PETTERI III(IV)
Omenat kesikikoisia, tummanpunaisia joissa hieman keltaista. Mehukas ja miellyttävän makuinen.  
PIRJA V
Suomalainen jaloste ( Huvitus x Melba ). Hedelmä pienehkö, punaviiruinen. Maku miellyttävän aromikas, makea. Puu pysyy pienenä eikä vaadi paljon leikkausta. Sato runsas ja tasainen.Puu talvenkestävä, tulee satoikään nuorena.  
SOKERIMIRON V
Punaviiruinen, makea ja mietohappoinen. Nopea ja pystykasvuinen puu. Hyvä pölyttäjä. Vanha venäläinen lajike, jota Suomessa viljelty jo yli 100 vuotta.  
SUISLEPP V
Vanha Virolainen lajike. Hedelmät keskikokoisia, punaisia. Omena on mehukas, makeahappoinen ja raikkaan makuinen. Kestävä ja terve lajike.  
SÄVSTAHOLM IV
Vanha Ruotsalainen lajike 1800 luvun alusta. Hedelmä keskikokoinen, punaviiruinen.Maku miedon viinihappoinen. Runsassatoinen, hyvä pölyttäjälajike.  
TALLINNAN PÄÄRYNÄOMENA III(IV)
Vanha Virolainen lajike 1700 luvulta. Hedelmä keskikokoinen, ruskeanpunainen. Maku mehukas ja päärynäarominen.  
VALKEAKUULAS III
Vanha Balttialainen lajike. Hedelmä suurehko, kellertävä, kypsänä läpikuultava. Maku raikkaan hapokas ja aromikas. Aikais- ja runsassatoinen. Hyvä pölyttäjälajike.  
VUOKKO III(IV)
Suomalainen jaloste ( Melba x Huvitus ). Hedelmä keskikokoinen tai suuri, vaaleankeltainen.Maku mehukas, sokerisen hapokas ja rapea.